KOKO

Kommunkoreografer i Härryda 2020

Big Windarna Johanna Ehn, Bronja Novak Lindblad och Fanny Kivimäki har varit kommunkoreografer i Härryda kommun under hela 2020.

Under hösten 2020 arbetade de fram fotoutställningen “Vi dansade en höst”. En utställning om ett dansprojekt som tog avstamp i tankar om livet i pandemin. Innan årsskiftet visades bilderna utanför Landvetters kulturhus och i filmen kan du se våra tre dansare tillsammans med några av de deltagare som medverkat. Även Hulebäcksgymnasiets danselever tolkar utställningen genom dans i filmens andra halva. I musiken hörs barn från Tallgårdens förskola i samtal om vad corona kan vara. I januari skulle utställningen visas i Mölnlycke kulturhus. På grund av rådande omständigheter har vi valt att skjuta upp utställningstiden för att fler ska kunna ta del av den. Vill du se utställningen digitalt så länge finns den på Landvetters kulturhus youtubekanal: https://www.youtube.com/watch?v=_ZWcHcORIsQ

Fotograf är Lina Ikse. Film, klippning och musik av Anna Gustafsson.

Har du behov av att se en syntolkad version av filmen finns den här: https://www.youtube.com/watch?v=vTAd-lvBT_4&t=2s

KOKO kommunkoreograf sker i samarbete mellan Härryda kommun och Förvaltningen för kulturutveckling VGR med stöd av kulturrådet.

Läs mer om kommunkoreograferna på kultur.harryda.se

Text och bilder Härryda kommun.