Skriv en låt!

Konsert och workshop, för högstadium och gymnasium med My Quiet companion.

Tre väletablerade musiker och låtskrivare, med stor erfarenhet och lust att arbeta med unga från årskurs sju upp till gymnasium och folkhögskola, delar med sig av sina tankar och tips. De spelar sina låtar – berättelser ur vardagen, om livets stora frågor och små detaljer. Passar samtidgt på att berätta om hur man kan snickra ihop en låt och reder ut begreppen kring det musikaliska hantverket och hur man känner igen en bra låtidé.  Att oavsett sammanhang, form och teknik  lita på sin egen röst!

Inspierande för högstadium och gymnasium. Konsert, samtal och workshop i ett paket. Kan man skriva om vad som helst? Målet är att inspirera unga till att pröva på eller fördjupa sina kreativa vingar. Att lita på sin egen förmåga att uttrycka sig med text och musik. Ingen förkunskap krävs. 

”Det var jättekul! Jag blev inspirerad och fick en kick inför vårt kommande musikalprojekt!”

”Jag trodde inte jag kunde skriva… Att man kunde få ihop en låt på så kort tid! Fantastiskt.”

”Ni lyckades verkligen fånga eleverna och visa vilka möjligheter dom har. Tack! ”

“Ett jättebra upplägg med konserten där eleverna får lust att testa det workshopen sedan erbjuder.”

My Quiet Companion är:
Sofia Ekberg (sång och gitarr) är sångerska, låtskrivare och musiker. Efter sin utbildning på Balettakademin i Göteborg har hon deltagit i ett stort antal musikaluppsättningar både i Sverige och utomlands. Under senare år har Sofia fokuserat mer på att skriva egna låtar. Hon släppte debut-EP:n All The Small Details 2013 och driver singer/songwriter-linjen på Löftadalens folkhögskola i Åsa, Halland.

Patrick Rydman (sång, gitarr och slagverk) är sångare, musiker, låtskrivare och producent. Han har gjort två soloplattor, jobbat med barnföreställningar i Big Wind och Körperformance med Sångensemblen Amanda. Patrick har också producerat andra artister samt verkat som teatermusiker och kompositör för scen och radio. Som låtskrivare arbetar han tillsammans med kollegor både i Sverige och utomlands.

Henrik Cederblom (gitarr och sång) har spelat med bla Sofia Karlsson, Freddie Wadling, Den Fule och Sofie Livebrandt samt skrivit musik för teater och radio, bl.a Sveriges Radios julkalender 2012. Han driver också inspelningsstudion Epidemin i Göteborg, där han spelat in så vitt skilda artister som Daniel Lemma och Arne Weise.

www.facebook.com/MyQuietCompanion