Big Wind är ett resande teatersällskap som startade 1989, bestående av musiker, dansare och skådespelare. Verksamheten bedrivs i hela landet med säte i Göteborg. Big Wind spelar mellan 300 och 400 föreställningar per år för 20-40 000 personer. Huvudsakligen för barn och ungdomar från norr till söder. Big Wind står konstnärligt stadigt förankrat i tvärdraget mellan de tre uttrycksformerna dans, musik och teater.

Det var lusten att blanda dans, musik och teater som sammanförde åtta musiker och koreografer. Att spela både för barn och vuxna var självklart från början. Nu, mer än trettio år senare är det fortfarande de ursprungliga idéerna som driver Big Wind. Många nya ansikten, röster och kroppar har kommit till men känslan består.

Big Wind finns på Konstepidemin i Göteborg och här finns också Big Winds replokaler och administration. När vi arrangerar egna föreställningar spelar vi oftast i Hus 8 eller i Gröna rummet, här på Konstepidemin.
Big Wind är stolt medlem i: Teatercentrum – Danscentrum – Musikcentrum väst – Svenska Assitej – Nätverket Universell Scenkonst

logga.ep