Tillgänglighet

Big Wind är en del av NUS – Nätverket för universell scenkonst. Det är ett tvärkulturellt nätverk bestående av frigrupper, institutioner, kommuner och förvaltningar där vi delar kunskap, erfarenheter och inspirerar varandra kring frågor som rör tillgänglighet och inkluderande scenkonst. Vi lyfter exempel på vad som kan göras både på kort och lång sikt för att skapa förutsättningar för att personer med olika funktionalitet ska kunna delta och bidra jämlikt i scenkonsten.

Läs mer om vårt arbete med NUS här!

Konstepidemin och tillgänglighet

När vi spelar föreställningar på Konstepidemin är vi oftast i Hus 8. För att komma dit måste man upp för en brant backe. Det går bra att köra bil ända fram till entrén. Det finns ramp in i lokalen och en tillgänglighetsanpassad toalett. Det finns inte hörslinga i lokalen.
Det finns en foajé och det går bra att gå ut i foajén under föreställningen. Där finns det en publikvärd som kan hjälpa till.

Kontakta oss gärna i förväg om ni vill komma in i teaterrummet innan föreställningen eller om ni vill hälsa på artisterna innan det börjar.

Här finns information om alla lokaler på Konstepidemin. 

våra anpassade föreställningar

Vi har flera föreställningar som är anpassade till en målgrupp med särskilda behov och anpassad skola. Klicka på bilderna för att läsa mer om de olika föreställningarna.