Tillgänglighet

Vårt arbete med tillgänglighet

Big Wind är en del av Nätverket universell scenkonst – ett tvärkulturellt nätverk bestående av frigrupper, institution, kommun och förvaltning där vi delar kunskap, erfarenheter och inspiration kring frågor som rör tillgänglighet och inkluderande scenkonst.

Vi brinner för att skapa scenkonst där alla inte bara är välkomna utan också väntade. Vi lyfter exempel på vad en kan göra både på kort och lång sikt för att skapa förutsättningar för att personer med olika funktionalitet ska kunna delta och bidra jämlikt i scenkonsten.

Läs mer om vårt arbete med NUS här!

Tillgänglighet på Konstepidemin

När vi spelar föreställningar på Konstepidemin är vi oftast i Hus 8. För att komma dit måste man upp för en brant backe. Det går bra att köra bil ända fram till entrén.
Det finns ramp in i lokalen och en tillgänglighetsanpassad toalett.
Det finns inte hörslinga i lokalen.
Det finns en foajé. Det går bra att gå ut i foajen under föreställningen. Där finns det en publikvärd som kan hjälpa till om det finns några frågor.

Kontakta oss gärna i förväg om ni behöver kika in i teaterrummet innan föreställningen eller om ni vill hälsa på artisterna innan det börjar.

Här finns information om alla lokaler på Konstepidemin. 

Anpassade föreställningar

Här är våra föreställningar som är anpassade till en målgrupp med särskilda behov. Klicka på bilden för att läsa mer om föreställningen.